PEZSGŐS KÁPOSZTA
2008.09.09. 01:43
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg savanyú káposzta (vecsési), 1 evőkanál étolaj, 5 dkg vöröshagyma, 1 dl fehér száraz bor, 2 dl pezsgő (Hungária demi sec), 1 dkg szarvasgomba, tengeri só.
A savanyú káposztát kiáztatjuk, majd a finomra vágott, étolajban megpirított vöröshagymára tesszük. Hozzáöntjük a fehérbort, sózzuk, és fedő alatt pároljuk. Amikor levét elfőtte, hozzáöntjük a pezsgőt. Ha túl savanyúnak érezzük, csipetnyi cukorral megszórhatjuk. Ezután még tíz percig pároljuk, végül a finommetéltre vágott szarvasgombát is hozzáadva, forrón tálaljuk. Ropogós malacsülthöz adjuk. (Szarvasgomba nélkül is nagyon finom.)
|