Köretek : CSEMEGEKUKORICA (amerikai módon) |
CSEMEGEKUKORICA (amerikai módon)
2008.09.09. 01:42
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg mirelit, morzsolt csemegekukorica, 8 dkg teavaj, 1 dl habtejszín, 2 db tojássárgája, 1 evőkanál kristálycukor, 20 dkg csemegeparadicsom. Ízlés szerint: frissen őrölt fehér bors, jódozott tengeri só.
A csemegekukoricát lemorzsoljuk, sós-cukros vízben megfőzzük. Főzési ideje kb. tíz perc. Leszűrjük, és a fele mennyiségű olvasztott vajhoz adjuk. Ráöntjük a habtejszín felét és a kukorica főzőlevéből kb. két dl-t, és ezzel együtt az egészet átforraljuk. A friss csemegeparadicsomot forró vízbe mártjuk (1-2 percre, tetejét bevágva), héját lehúzzuk, kis kockákra vágjuk, és a vaj megmaradt felében megpirítjuk. Őrölt fehér borssal, sóval fűszerezzük. A paradicsomot hozzáöntjük a kukoricához, és összeforraljuk. Tálalás előtt a tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk. Borjú- és szárnyas ételekhez adjuk. Natúr sütött, barna húsú halak mellé is kínálhatjuk. Tojáslepénnyel is kiváló étel.
|