Köretek : BROKKOLI VAJBAN PÁROLVA (francia módon) |
BROKKOLI VAJBAN PÁROLVA (francia módon)
2008.09.09. 01:42
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg brokkoli, 8 dkg teavaj, 1 csomó petrezselyem zöldje. Ízlés szerint: frissen őrölt fekete bors, csipetnyi só.
Az erősebb, vastagabb szárrészt levágjuk, a szétszedett rózsákat félig megfőzzük, leszűrjük, és az előmelegített vajban átforgatjuk; fekete borssal, sóval ízesítjük. Ezután a finomra vágott petrezselyem zöldjével megszórjuk, fedő alatt roppanósra pároljuk. Bárány- és ürühúsokhoz adjuk. Készíthetjük mirelit (gyorsfagyasztott) brokkoliból is. Ebben az esetben hideg vízben kiengedjük, majd azonnal a felmelegített vajba tesszük. Továbbiakban hasonlóan készítjük, mint a friss brokkolit. Fűszerezése többféle lehet: bazsalikom, tárkony, majoránna, rozmaring. Ezeket a petrezselyem zöldje helyett használjuk. Bárány-, birkasültekhez vagy fehér húsú szárnyas sültekhez kínálhatjuk. Zöldséges vegyes ízelítőtálakhoz is rakhatjuk.
|