Köretek : VEGYES FINOMKÖRET (párizsi köret) |
VEGYES FINOMKÖRET (párizsi köret)
2008.09.09. 01:41
Hozzávalók 4 személyre: 1 adag parajpuding, 1 adag kelbimbó vajjal, 1 adag karfiol csőben sütve, 1 adag töltött gomba, 1 adag cukorborsóval töltött paradicsom, 1 adag spárga hollandi mártással, 1 adag vajban párolt sárgarépa, 1 adag tejszínes csemegekukorica, 1 adag burgonyafánk, 1 adag brokkoli vajas morzsával.
A különböző módon elkészített zöldségféléknél elsődlegesen fontos a változatos elkészítési mód, másodsorban az ízharmónia megválasztása, harmadsorban a színharmónia összehangolása. A fenti szempontokat figyelembe véve számtalan variációban állíthatjuk össze finomköret-választékunkat. Adhatjuk külön fogásként is, vagy különböző húsételekhez csökkentett mennyiségben, köretként. Főleg az egyben sült ételekhez, bárány-, borjúkarajhoz, bélszínételekhez kínálhatjuk. Előételként vegyes ízelítőnek is adhatjuk.
|