ÓVÁRI BURGONYA
2008.09.09. 01:39
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg rózsaburgonya, 10 dkg vaj, 2 tojás, 1 dl tejföl, finomított só, olaj.
A megtisztított, kockákra vágott burgonyát megfőzzük és áttörjük. A vaj háromnegyed részével, a tojások sárgájával, a tejföllel és sóval habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. A tűzálló tálat a maradék vajjal kikenjük, és olajba mártott evőkanállal beleszedjük a burgonyát. (A kis halmok egymás fölé is kerülhetnek.) Előmelegített sütőben kis lángon aranysárgára pirítjuk. Főleg tavasz végén – amikor a burgonya már nem kifogástalan – finom és mutatós köretet készíthetünk így. Mártásos ételek mellé kínálhatjuk. Reszelt sajttal meghintve vacsorára is fogyaszthatjuk.
|