Köretek : SÖRÖS KRÉMSAJTTAL TÖLTÖTT BURGONYA |
SÖRÖS KRÉMSAJTTAL TÖLTÖTT BURGONYA
2008.09.09. 01:37
Hozzávalók 4 személyre: 8 közepes burgonya, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 20 dkg krémsajt, 1 dl világos sör, 5 dkg vaj, só, őrölt bors, 5 dkg parmezán sajt.
A burgonyát váltott vízben többször megmossuk. Sós vízben félig megfőzzük, meghámozzuk, hosszában kettévágjuk. Közepét kivájjuk és apróra vagdaljuk. A kivájt fél burgonyákat vágott felükkel felfelé kivajazott tepsibe helyezzük. A krémsajtot a zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a világos sört, egy tojást és a kivájt-összevagdalt burgonyabelsővel elkeverjük. A krémsajtos-sörös masszát a burgonyákba töltjük. Megszórjuk a parmezán sajttal és megkenjük egy tojással a tetejüket. Forró sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Ha a sütő alja nagyon erősen süt és félő, hogy a burgonyák alját megégeti, akkor egy kevés sört önthetünk alá, de csak annyit, amennyi hamar gőzzé válik. Önmagában, de köretként is kínálhatjuk. Főleg rostonsült csirke, hal ételekhez!
|