ŐSZI SALÁTA
2008.09.09. 01:32
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy burgonya (héjában megfőzve), 1 közepes főtt zeller, 1 savanykás alma, 15 dkg füstölt főtt sonka, 15 dkg főtt sertésnyelv, 15 dkg gomba, 1 tubus majonéz, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, finomított só, őrölt bors, ˝ citrom leve, 1 mokkáskanál mustár, 1 evőkanál porcukor, 1 csokor zellerlevél.
A főtt burgonyát és zellert csíkokra vágjuk és hagyjuk kihűlni. A gombát felszeleteljük, kevés olajban megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük, és azt is kihűtjük. Az almát megmossuk, kimagozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A sonkát, nyelvet hasonlóan feldaraboljuk. A majonézt a tejföllel összekeverjük, közben sóval, borssal, mustárral, citromlével és finomra vágott zellerlevéllel ízesítjük. Óvatosan beleforgatjuk az előkészített alapanyagokat, és jól lehűtjük. Tálaláskor megszórjuk a tetejét metéltre vágott sonkával és zellerlevéllel.
|