CÉKLA ÉS ZELLER VEGYESEN
2008.09.09. 01:28
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg cékla, 30 dkg zellergumó, néhány salátalevél, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem, só, őrölt bors, 3 dl majonéz, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál salátaecet.
Külön-külön megfőzzük a zöldségeket: a zellert meghámozva, negyedekre vágva, sós vízben kb. 30 percig, a céklát vagy korábban megfőzzük, vagy tegyük kuktába (kb. 20 perc alatt megpuhul). Közben készítsünk majonézt, ízesítsük sóval, borssal, mustárral, savanyítsuk ecettel. A kihűlt meghámozott céklát és zellert apró kockákra vágjuk. A víztől leitatott salátalevelekkel kibélelünk egy mély tálat, beleöntjük a zöldségeket, meglocsoljuk a majonézzel, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, és behűtve fogyasztjuk.
|