Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Hidegkonyha
Hidegkonyha : FRANCIASALÁTA

FRANCIASALÁTA

  2008.09.09. 01:27


Hozzávalók 1 kg elkészítéséhez: 40 dkg vegyes zöldség, 35 dkg burgonya, 10 dkg zöldborsókonzerv, 10 dkg alma, 15 dkg csemegeuborka, 20 dkg majonéz, 5 dkg mustár, 2 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál finomított só, 1 citrom.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret tisztítás után megmossuk, gyengén sózott vízben puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl puhára, mert összekeveréskor törik. Ha megfőtt, leszűrjük, szitán lecsurgatjuk, ízesítjük, hagyjuk kihűlni, majd apró kockákra vágjuk, és keverőedénybe tesszük. A gülbaba- vagy rózsaburgonyát jól lemossuk, héjában megfőzzük, figyelemmel a burgonya fajtájára, minőségére. Nem szabad ugyanis túlfőzni, mert az összekeverésnél szétesik, elmállik. Főzés után leszűrjük, pár percig a fedőt rajta hagyjuk, hogy saját gőzében maradjon. A veszteség csökkentése miatt még melegen meghámozzuk, tálcára tesszük, hagyjuk kihűlni, majd apró kockákra vágjuk, és a keverőedényben lévő vegyes zöldséggel elterítjük. A kifejtett zöldborsót lemosás után forrásban levő vízbe tesszük, megsózzuk, jól felforraljuk, fedő alatt egyenletes tűzön tartva majdnem puhára főzzük. Ha konzervet használunk, és az kemény lenne, akkor azt is megfőzzük. A hüvelyest főzés után, a konzerv borsót felbontás után leszűrjük, lecsurgatjuk; az előzőt hagyjuk kihűlni, majd a keverőedényben lévő vegyes zöldségen, illetve burgonyán elterítjük. Közben az uborkát is meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és a már említett módon a keverőedénybe tesszük. Az almát meghámozás után kettévágjuk, magházát, szárát eltávolítjuk, kis kockákra vágjuk, és a keverőedényben szétterítjük. A fenti műveletek után a keverőteknőben lévő anyagokhoz adjuk a sót, a majonézt, a mustárt, a porcukrot, a citrom levét, és az egészet kézzel jól összekeverjük. A keverésnél óvatosan kell eljárni, mert az anyag többsége laza állagú, könnyen törik. Összekeverés után a salátát tárolóedényben hűtőbe tesszük. Legfeljebb két-három napig tárolható, tovább nem! A franciasaláta a hidegkonyha egyik legfontosabb terméke, amit igen sok hideg ételünkhöz használunk önálló salátaként vagy talpazatnak.
A vegyes zöldség főzőlevét heringpácoláshoz, aszpikkészítéshez, valamint halfőzéshez felhasználhatjuk. Az aszpikfőzésnél ügyelni kell, hogy ne sok levet adjunk hozzá, mert az aszpikot színezi, sötét lesz tőle.
A deformált csemegeuborkát – amely mint savanyúság kevésbé mutatós – legcélszerűbben a franciasalátához használhatjuk fel.
A melegkonyha hús- vagy csontlevesében főzött vegyes zöldség is felhasználható a franciasaláta készítéséhez, de ebben az esetben ügyeljünk arra, hogy a zöldség ne puhuljon el.
Ha talpazatnak használjuk a franciasalátát, akkor keményebbre készítsük, vagyis aszpikkal, hogy a rá helyezett étel súlya alatt szét ne folyjon.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    Velaris, a második otthonom Fanfictionból új rész került fel    *****    NSYNC - Ha nosztalgiáznál, vagy érdekel,mi történik most a ByeByeBye elõadóival, akkor nézz be - NSYNC    *****    Szereted az egyedi történeteket? Kíváncsi vagy, hogy mire képes egy hobbi író? Ha igen, nézz be hozzám!    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Sziasztok! A Moobius pályázatán elindult két regényem. Kérlek támogass! Bõvebb információt itt olvashatsz. Katt rám.    *****    Debrecen Nagyerdõaljai, 150m2-es alapterületû, egyszintes, 300m2-es telken, sok parkolós családiház eladó 06209911123    *****    RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL /// NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ///RELIGIO-PORTAL    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    PREKAMBRIUM //// A TUDÁS BIRODALMA    *****    Lakatos munka- Épületlakatos munka- Haidekker kerítés - Haidekker kapu- Teraszkorlát- Lakatos munka szerelés- Hullámrács    *****    Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)