LIBAMÁJSZELETEK ROSTON, SÜLT ALMÁVAL
2008.09.09. 01:24
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg libamáj (sertésmájból is készülhet, de a szeleteket áztassuk be tejbe egy napra), 50 dkg alma, 10 dkg vaj, 2 dl tokaji szamorodni, fél csomó petrezselyem zöld, só, liszt.
A libamájat megtisztítjuk, az epe körüli zöld részt eltávolítjuk, hideg vízzel jól megmossuk. Ruhával leszárítjuk, majd egyforma szeleteket vágunk belőle. A libamájat a kés lapjával és nem húsverővel formázzuk. Gyengén sózzuk, lisztbe mártjuk. A serpenyőben felhevített vajon mindkét oldalát pirosra sütjük vigyázva, hogy a libamáj szét ne menjen. A megsült libamájat a serpenyőből kivesszük, és a visszamaradt vajon a megtisztított és magházától eltávolított almaszeleteket megsütjük. Az almaszeleteket is kivéve, a zsiradékot a tokaji borral felengedjük, ízesítjük finomra vágott petrezselyem zölddel, majd jól beforraljuk. Meleg tálra helyezzük a sült libamájérméket, mindegyik tetejét egy szelet sült almával díszítjük, majd a tokajis mártással meglocsoljuk. Ízléses mellé a szalmaburgonya, kínálhatjuk rizibizivel vagy burgonyapürével.
|