Sertésnyelv vörös lében
2008.09.09. 01:15
Hozzávalók 4 személyre: 4 (20 dkg-os) főtt füstölt sertésnyelv, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 20 dkg alma, 1 evőkanál olaj, 1 kiskanálnyi reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl testes vörösbor, só, őrölt bors, 1 kiskanál mustár, negyed citrom leve.
A serpenyőben felhevített olajon a reszelt vöröshagymát üvegesre pároljuk, és a megtisztított, karikákra vágott sárgarépát, gyökeret, a hámozott kicsumázott, kockákra vágott almát belerakjuk. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és a vörösborral felöntve fedő alatt puhára pároljuk. Ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel vagy borral hígítjuk. A szaftot átpasszírozzuk vagy turmixoljuk, és mustárral, citromlével ízesítjük. Felforraljuk, a hosszában félbevágott nyelveket belerakjuk, és 4-5 percig még a tűzön melegítjük. Burgonyafánkot kínálhatunk mellé.
|