KAPROS SERTÉSCOMB
2008.09.09. 01:10
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéscomb, 20 dkg sertésvelő, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 dkg liszt, 2 dl tejszín, só, őrölt bors, 1 csokor kapor, 1 kávéskanál kurkuma.
A sertéscombot kisebb kockákra vágjuk. A megtisztított és apróra vagdalt hagymát a felhevített olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a húst. Átpirítjuk, és kevés vízzel pároljuk. Beletesszük a kurkumát, jól elkeverjük. Közben a sertésvelőt langyos vízben megtisztítjuk, majd apróra vagdaljuk. Amikor a hús már majdnem puha, beletesszük a sertésvelőt. Ízesítjük a finomra vágott kapor felével, őrölt borssal, sóval. A zsírjára pirult ételt meghintjük liszttel, és a pirítás után felengedjük a tejszínnel, beletéve a kapor másik felét. Jól kiforraljuk és forrón tálaljuk. Párolt rizzsel, burgonyafánkkal kínálhatjuk.
|