TÖLTÖTT SERTÉSLÁB
2008.09.09. 01:09
Hozzávalók 4 személyre: 4 db sertésláb, 25 dkg darált sertéshús, 10 dkg füstölt darált tarja, 10 dkg vöröshagyma, 1 zsemle, 1 tojás, só, őrölt bors, fél csomó petrezselyem zöld, 1 dl olaj.
A sertéslábakat megtisztítjuk, sózzuk, majd fazékban feltesszük főni, Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a darált sertéshúst, sót, őrölt borsot, a darált füstölt húst és készre pirítjuk. Félrehúzzuk, és ha kihűlt, beletesszük a vízben áztatott és morzsolt zsemlét, tojást, majd kézzel jól összedolgozzuk. Közben vigyázunk, hogy a sertésláb bőre egyben maradjon. A puhára főtt lábakból úgy húzzuk ki a csontot, hogy tölteni lehessen. A csontok helyére nyomózsákkal töltsük be a töltelék húst, majd tegyük tűzálló tálba, helyezzük mellé a kimaradt tölteléket vagdaltnak formázva, öntsük „nyakon” olajjal, és forró sütőben szép pirosra süssük. Sütés közben öntözgessük saját levével. Melegen pirított burgonyával, salátával kínáljuk. Hidegen – felszeletelve – salátákkal. A töltelékbe tehetünk sertésmájpürét vagy gombát is.
|