ROPOGÓS BŐRÖS SERTÉSKARAJ
2008.09.09. 01:04
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg bőrös malackaraj, 10 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 3 dl világos sör, 10 dkg füstölt szalonna, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 dkg liszt.
A malackarajt egészben hagyva a bőrt beirdaljuk (bevagdossuk), sózzuk, meghintjük őrölt borssal. Olajjal meglocsolva előmelegített, de nem forró sütőbe tesszük. Amikor a malac tetejét egy kicsi szín érte, a bevagdalt füstölt szalonnával (amit sörbe mártogatunk) többször is megkenjük. Ezáltal a bőr ropogóssá válik. Közben a megtisztított vöröshagymát kettévágva, a fokhagymát zúzva a sült mellé tesszük. A szalonnával való sörös kenést addig ismételjük, amíg a hús megpuhul. A megpuhult húst tálra helyezzük. A hús zsírjába paradicsompürét keverünk, lepirítjuk, liszttel meghintjük, és a maradék sörrel felengedve kiforraljuk. Mártásoscsészében a sült mellé kínáljuk. Köretnek borított burgonyát adhatunk.
|