FOKHAGYMÁS TEKERCS
2008.09.09. 01:03
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sertésdagadó, só, csemege pirospaprika, 6 gerezd fokhagyma, őrölt bors, 5 dkg friss zsír.
A megtisztított zúzott fokhagymát egy teáskanál sóval, csemege pirospaprikával, őrölt borssal összekeverjük. A sertésdagadót hosszában kettévágjuk, és bekenjük a fűszerkeverékkel. Felgöngyöljük, spárgával megkötözzük. Fél órára hűvös helyen pihentetjük, majd tepsibe téve leöntjük felhevített zsírral, befedjük alufóliával, 1 dl vizet aláöntve egy órát sütjük közepesen meleg sütőben. Az alufóliát levéve – saját levével öntözgetve – pirosra sütjük. Hagymás tört burgonyával, párolt káposztával kínálhatjuk.
|