STEFÁNIA VAGDALT HÚSRÚD
2008.09.09. 01:02
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertésdagadó, 2 előző napi zsemle, 4 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, 6 tojás, 4 dkg zsír, só (akik szeretik, kevés majoránnát is tehetnek bele).
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd mikor bedagadt, kinyomkodjuk. A sertésdagadót és a kicsavart zsemléket többször átdaráljuk, majd a megtisztított vöröshagymát is; beletesszük a sót, őrölt borsot, a zúzott fokhagymát és a két tojást, majd alaposan összegyúrjuk. Közben megfőzzük a három tojást, lehűtjük és megtisztítjuk. Az ízesített darált húst téglalap alakúra formázzuk, közepébe tesszük a főtt tojásokat, majd a hússal befedve rúd alakúra formázzuk. Enyhén kizsírozott tepsire helyezzük, tojással megkenjük (villával megszurkáljuk), és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük. Sütés közben többször meglocsoljuk tetejét kevés vízzel, a sült zsírral. Sütés után hagyjuk egy kicsit hűlni, és csak utána szeleteljük. Főzelékeket, savanyúságokat, adhatunk mellé. Hidegen is fogyasztható.
|