PIRÍTOTT SERTÉSMÁJ
2008.09.09. 00:59
Hozzávalók 4 személyre: 48 dkg sertésmáj, 10 dkg vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 8 dkg zsír, só, őrölt bors, 1 dkg rózsapaprika, majoránna.
A májat vékony csíkokra vágjuk. A megtisztított hagymát vékony karikákra szeleteljük, kicsumázzuk és felkarikázzuk a zöldpaprikát, a megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk. A zsírt felhevítjük a lábasban, majd rátesszük a hagymát, és aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk rózsapaprikával, hozzáadjuk a paradicsomcikkeket, a zöldpaprika-karikákat. A megfonnyadt alapot ízesítjük őrölt borssal, majoránnával, majd beletesszük a csíkozott májat, és sűrű keveréssel átforrósítjuk. Mikor már puha a máj, levesszük a tűzről, besózzuk, és egyszer-kétszer átkeverjük. Frissen főtt sós burgonya körettel tálaljuk. Savanyúsággal kínáljuk. Akik szeretik, egy-két darab erős paprikát is tehetnek bele.
A sertésmájat általában ceruzavékonyra vágjuk. Csak a kész alapra tegyük, átforróítjuk a szaftban, kissé (most) sózzuk, és azonnal tálaljuk.
|