MARSALLMÁJ
2008.09.09. 00:51
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertésmáj, 20 dkg húsos füstölt szalonna, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, majoránna, őrölt bors.
A szalonnát négy egyforma szeletre vágjuk, majd keresztben beirdaljuk (bevagdossuk), és serpenyőben kiolvasztjuk, majd a „taréjokat” külön tányérra kitesszük. A felszeletelt májat lisztbe mártjuk, és a szalonna zsírjában mindkét oldalukon pirosra sütjük. Őrölt borssal, majoránnával meghintve tálra helyezzük, rátesszük a sült szalonnaszeleteket. Meglocsoljuk a maradék zsiradékkal. Sózni csak tálalás után lehet, hogy a máj ne keményedjen meg. Párolt rizzsel, sült hasábburgonyával kínálhatjuk, és adhatunk mellé savanyúságot vagy mustárt is.
|