VÖRÖSBOROS TŰZDELT MÁJ
2008.09.09. 00:50
Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg marhamáj, 3 dl vörösbor, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 4 dkg liszt, 2 evőkanál olaj, só, őrölt bors, majoránna, 1 kiskanálnyi paradicsompüré.
A májat nyolc egyenlő szeletre vágjuk, és rostjaira merőlegesen egy kissé bevagdossuk. A vörösborban egy napig áztatjuk. Érlelés után leszűrjük, a levét félretesszük. A nedvességet leitatjuk, és a füstölt húsos szalonnával – amit vékony csíkokra vágunk – megtűzdeljük. Ezután megforgatjuk lisztben, és a serpenyőben felhevített olajon a szeletek mindkét oldalát megsütjük, majd a zsiradékból kivéve melegen tartjuk. A visszamaradt lébe paradicsompürét, őrölt borsot, majd majoránnát teszünk, egy kissé megsózzuk, és a páclével felengedve, jól kiforraljuk. A fűszerezésnél vegyük figyelembe, hogy a páclé is fűszeres! A májszeleteket tálalótálra helyezzük, és a kiforralt mártást átszűrve a szeletekre öntjük. Kínálhatunk mellé burgonyafánkot, párolt rizst.
|