Rizses kacsa (német) /karácsony/
2008.09.07. 19:47
Hozzávalók 4 személyre: 1,6 kg-os kacsa, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér, 20 dkg rizs, 10 dkg csiperkegomba, ˝ csomó zöldpetrezselyem, majoránna, őrölt bors, só.
A kacsát az aprólékkal együtt gondosan megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, bőrét bevagdaljuk. Száraz felhevített serpenyőben kissé átpirítjuk, hogy zsírt nyerjünk. A megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk a zsírban. Visszatesszük a kacsahúst, és fedő alatt kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra szeletelt vegyes zöldséget is, hogy a hússal együtt készüljön el. Amikor a hús már majdnem puha, zsíron megforrósítjuk a rizst, a szeletelt gombát hozzákeverjük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, őrölt borssal, majoránnával fűszerezzük, majd zsírjára pirított kacsahúshoz keverjük. Kis forró vízzel felengedjük, felforraljuk, utánízesítjük. Fél óráig lefedve, sütőben készre pároljuk. Természetesen az aprólékot kisebb darabokra vágva tegyük az ételbe. Vigyázzunk, hogy a sütő, ne legyen túl forró.
|