Bártfai Laci bácsi

Kezdőlap
Magamról
Kiadóim elérhetősége
Képtár
Videók
Vendégkönyv
E-mail nekem
Bannerek-linkek

 

Mit főztél ma? Írd ide

Saját receptjeid Ide írd!

Blog-olok

Próba

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2008-06-15
 

 

 

 

 

 

Cafe Nero

Fehér csokoládés habos kávé

Café Royal

Cafe d'Amour

Mocha Cappuccino

Argentín kávé

Belga kávé

Gyerek Sangria

Mézes banánhűsítő

Bloody Mary (12 cl)

Gyümölcslimonádé

 

 

 

Google PageRank

Google Pagerank mérés, keresooptimalizálás

 

 
Fényújság

 

"Helyes étkezés"-Okos gondolatok a tejberizstől-Banánnal a kötélidegekért-Aszalt gyümölcs a nyugodt álmokért-Így szabadulhatsz meg 40 kg-tól! - mintaétrenddel-Tavaszi tisztító kúra felkészítés-"Fogyókúra"-Nem tudsz lefogyni? Rejtett okai lehetnek!-4 hét alatt 4 kiló - Itt az antistressz-diéta-4 szuper koktél 1 napos tisztítókúrához-7 természetes vírusölő - tények és tévhitek-A legjobb energetizáló táplálkozási tippek-"Gyógyítás étellel"-Gyógyító teák!!!-/
 
 
Egytál ételek
Egytál ételek : Ludaskása

Ludaskása

  2008.09.07. 19:36


Hozzávalók: 2 libacomb, 2 libazúza, 2 libanyak, 1 nagyobb vöröshagyma, 8 evőkanál olaj, só, 1 nagyobb sárgarépa, 1 közepes petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyem, 4 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál majoránna és őrölt bors, 30 dkg rizs (legjobb a fényezetlen A rizs), fél kiskanál só, 1-1 nagyobb paprika és paradicsom.

Az összes húst megmossuk, majd következik az étel elkészítésének rázós része: ezek előkészítése. A combokról a bőr és a hús közé nyúlva, a bőrt ujjunkkal lefejthetjük. Utána volt bőrös oldalukkal lefelé deszkára fektetjük, majd apró vágásokkal, szorosan a csont mellett haladva kifilézzük. (Az sem baj, ha nem sikerül túl szépen, mert a csontot lefagyaszthatjuk, és ha összejött egy adagra való, levest főzhetünk belőle.) A zúzákat lapjában félbehasítjuk, majd miután a belső hártyát a benne lévő ételmaradékkal együtt kikapartuk belőlük, meleg vízzel jól megmossuk, majd a combhússal együtt másfél centis kockákra vágjuk. A nyakat, miután a bőrt lefejtettük róla, csontostul 2-3 centis darabokra vágjuk. Bárd hiányában ez úgy a legkönnyebb, ha a kést ráillesztjük és ráütünk a tetejére. Ha ezekkel elkészültünk, fellélegezhetünk, a többi már menni fog. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fele olajban közepes lángon 2 perc alatt megfonnyasztjuk. Az előkészített húsokat rádobjuk, kevergetve 4-5 perc alatt fehéredésig sütjük. 1 csapott kiskanálnyi sóval megszórjuk, kb. 3 deci vizet öntünk alá, és lefödve, kis lángon kb. 1 óra alatt majdnem puhára pároljuk. A sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, 1-1,5 centis kockákra vágjuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a húshoz adjuk. A zúzott fokhagymával és a majoránnával fűszerezzük, megborsozzuk, lefödve további kb. 20 perc alatt együtt puhára pároljuk. Közben az átválogatott rizst a maradék olajban kevergetve megforrósítjuk, majd 5 deci forrásban lévő vizet öntünk rá. A zöldséges libaragut belekeverjük, ahogyan a kicsumázott és kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot is. Amint fölforrt, fél kiskanál sóval ízesítjük, lefedjük, kis lángon 10 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva, szorosan letakarva a fedő alá megnedvesített konyharuhát is teríthetünk 15 percig pihentetjük. Ezalatt a gőzben teljesen megpuhul.

 

Bookmark and Share

 

Levesek

 

Köretek
 
Húsos ételek
 
Édességek
 
Hidegkonyha
 
Saláták
 
Grill,nyárs,bogrács
 
Hal és tengeri ételek
 
Erdei és vad ételek
 
Egytál ételek
 
Ünnepi ételek
 
Italok, koktélok
 
Évszakok ételei
 
Kenyerek,péksütemények
 
Gyorsételek:reggelik és vacsorák
 
Szervírozás, terítés
 
Fogyókúra (evéssel)
 
Gyógyítás étellel
 

 

Praktikák

Helyes étkezés

Helyes étkezés

Magyar étkezési kultúra

A mesterség kialakulása

Jótanácsok

 

Konyhai szótár

 

 

 

Design by

Semilin Graphic

Sztár szakácsok

Híres szakácsok

 

Add a starlaphoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőtérkép

Hőtérkép

Felhőkép

Felhőkép

 

Add to Google


Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!