Kacsa svábosan
2008.09.07. 19:34
Hozzávalók: 1 db kacsa (lehet idősebb is), 1 dl olaj, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 50 dkg savanyú káposzta, 3 dl fehérbor, 10 dkg füstölt szalonna, 1 pár házi füstölt parasztkolbász, 2 dl tejföl, 50 dkg főtt burgonya, só, őrölt bors, rozmaring, babérlevél, pirospaprika.
A konyhakész kacsát nyolcfelé vágjuk, sózzuk, borsozzuk, forró olajban szép pirosra sütjük. Majd az edényből kiemeljük és félretesszük. A visszamaradt olajban az apró kockákra vágott füstölt szalonnát üvegesre sütjük, hozzátesszük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Kevés pirospaprikával megszórjuk, és vízzel felengedjük. Ezt az alaplevet felforraljuk, belerakjuk az elősütött kacsákat, és fedő alatt 30 percig pároljuk. Ekkor beletesszük a (kimosott) savanyú káposztát, a fehérbort, babérlevelet, rozmaringágat, és az egészet készre főzzük. Végezetül beletesszük a négyfelé vágott füstölt kolbászt, és a tejföllel együtt összeforraljuk. Tálaláskor a húsokat és a kolbászt a káposzta tetejére rakjuk, sűrű tejföllel meglocsoljuk, külön főtt burgonyát kínálunk hozzá.
|