Töltött káposztás kockás kacsa
2008.09.07. 19:33
Hozzávalók: 1 db pecsenyekacsa, 50 dkg fejeskáposzta, 1 dl olaj, 5 dkg kristálycukor, 30 dkg fodros nagykocka tészta, 2 db tojás, só, őrölt bors. A díszítéshez: fehérsaláta, petrezselyemzöld, paradicsom.
A kacsát megtisztítjuk, kívül-belül besózzuk. A fejes fehérkáposztát torzsájától megszabadítva lereszeljük, sózzuk, 15 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Lábasban olajat forrósítunk, a kristálycukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Sós vízben megfőzzük a fodros nagykocka tésztát, leszűrjük, lehűtjük. Összekeverjük a pirított káposztával, és a 2 db egész elkevert tojással. Majd a kacsa hasüregét kitöltjük vele. A kacsát tepsibe tesszük és 200 fokon ropogós pirosra sütjük. Tálaláskor négyfelé vágjuk, díszítjük fejes salátával, paradicsommal, petrezselyemzölddel.
|