Kukoricás csirke
2008.09.07. 19:24
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell filé, 5 dkg szalonna (vékony szeletekre vágva), 1 csomag újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 1 konzerv pizzaparadicsom (40 dkg), 1/2 teáskanál őrölt koriander, 1/2 teáskanál szárított oregánó, 1 kis konzerv kukorica (15 dkg), 1 babkonzerv, 1 csomag Taco (12 db), 8 dkg frissen reszelt Gouda sajt.
A csirkemellet hosszában kettévágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk megpucoljuk, és a fehér és a világoszöld részét 1 cm vastag karikákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk. 2 evőkanál olajat egy fazékban felhevítünk, a húst és a szalonnát beletesszük és aranybarnára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ha kész, kivesszük, félretesszük. 2 evőkanál olajat teszünk egy serpenyőbe, és az újhagymát közepes lángon állandóan kevergetve megpirítjuk benne, és fokhagymapréssel hozzáadjuk a fokhagymát is. Hozzáadjuk a húst, a paradicsomot, a koriandert és az oregánót, felforraljuk, majd kis lángon lefedve 5 percig pároljuk. Eközben a kukoricát és a babot lecsöpögtetjük és a húshoz adjuk. A Tacót a csomagoláson feltüntetett módon felmelegítjük, az elkészített hússal megtöltjük, és sajttal megszórjuk a tetejét. Ha marad még a húsból, akkor azt mellérakjuk.
|