Ököruszály vadasan
2008.09.07. 19:23
Hozzávalók: 1 ököruszály (marhafarka), 15 dkg zsír, 8 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g őrölt bors, 1 teáskanál szemes bors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, páclé.
A farkat hártyáitól megtisztítjuk, az ízeknél feldaraboljuk, 3-4 napig páclében pácoljuk. A zsírban megpirítjuk a karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, hagymával, babérlevéllel, citromlével, hagymával felforraljuk és ebben sütjük/pároljuk meg a húst. Mikor a hús puha, kivesszük és a zöldségeket a lével együtt áttörjük. 2 dkg zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséglevet, citromlével, mustárral ízesítjük, tejfölözzük. Pár percig együtt forraljuk még a hússal. Burgonyagombóccal tálalom.
|