Brokkolival rakott pulyka erdélyiesen
2008.09.07. 19:20
Hozzávalók: 60 dkg darált pulykamell, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 30 dkg brokkoli, 50 dkg kukoricakonzerv, 2 db tojás, 4 dl tejszín, 15 dkg reszelt sajt, só, őrölt fehérbors, 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, frissen vágott snidling (metélőhagyma), reszelt szerecsendió, zsemlemorzsa.
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a húst, majd sóval, borssal, snidlinggel, és szerecsendióval ízesítjük. Mikor a hús kezd kifehéredni, felöntjük tejszínnel és összeforraljuk. Egy edényben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd felöntjük tejszínnel, ízesítjük szerecsendióval és hozzáadjuk a kukoricát és a tojás sárgáját, majd összeforraljuk. Egy jénai tálat olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, ráhalmozunk egy réteg vékony csíkokra vágott sárgarépát, majd egy réteg tejszínes húst, majd a kukoricát és a brokkolit és ezt így folytatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben készre sütjük.
|