Disznótoros leves
2008.09.07. 19:16
Hozzávalók: 15 dkg sertésmáj, 15 dkg sertéstüdő, 15 dkg szív, 25 dkg sertéscsont, 1 fej vöröshagyma, só, egy fél babérlevél, 20 dkg leveszöldség (vegyesen), 10 dkg kelkáposzta, a rántáshoz: 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, egy fél citrom leve, 1 dl tejföl.
A csontot a megtisztított tüdővel és a szívvel két liter vízben feltesszük főni, és sóval, babérlevéllel ízesítjük. Ha félig megpuhult, beletesszük a vékony metéltre vágott zöldséget és a kelkáposztát, majd teljesen puhára főzzük. Végül belerakjuk a májat is, és még tíz percig forraljuk. Tálalás előtt a tüdőt és a szívet kivesszük, laskára vágjuk, majd a levesbe visszatesszük. Az egészet világos rántással besűrítjük és citromlevével savanyítva, tejföllel gazdagítva adjuk az asztalra.
|