Bakonyi betyárleves
2008.09.07. 19:15
Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott evőkanál paprika, 1 csapott evőkanál só, késhegynyi bors.
Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a 2x2 centis kockákra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk és félpuhára pároljuk. Utána hozzáadjuk a kockákra vágott leveszöldséget és tovább főzzük. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott gombát, paprikával fűszerezzük és belekeverjük a tejfölt. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Hozzáadjuk a felcsíkozott zöldpaprikát és paradicsomot. Levesbetétként csipetkét főzünk bele.
|