Vaddisznómáj csipkebogyóöntettel
2008.09.07. 19:06
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg vaddisznómáj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 2 babérlevél, 1 kávéskanál majoránna, őrölt bors, gyömbér, 25 dkg csipkebogyó, 1 dl vörösbor, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor.
A vaddisznómájat lehártyázzuk, majd bő vízben feltesszük főni. Hozzátesszük a megtisztított, negyedekbe vágott sárgarépát és gyökeret. Fűszerezzük babérlevéllel, őrölt borssal, és gyömbérrel. Lassú tűzön készre pároljuk. Közben megtisztítjuk, megmossuk a csipkebogyót, és kevés vízzel feltesszük főni. Amikor megfőtt, átpasszírozzuk és beletesszük a cukrot és a vajat. Hozzáöntjük a vörösbort, és addig főzzük, amíg besűrűsödik. A megfőtt vaddisznómájat felszeleteljük, és tálalótálra helyezzük, mellé tesszük a főtt zöldségeket és a besűrített mártást, külön edényben adjuk hozzá.
|