Erdei gombás palacsinta málnával
2008.09.07. 19:05
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg kucsmagomba, 10 dkg vargányagomba, 8 db palacsinta a töltéshez, 10 dkg vaj, só, őrölt bors, 25 dkg erdei málna, ˝ dl konyak.
A megtisztított, megmosott erdei gombákat apró darabokra vágjuk, vajon megpároljuk, sózzuk, és törött borsot hintünk rá. A szokásos módon palacsinta tésztát keverünk ki, valamivel több sót téve hozzá, mint máskor, és palacsintasütőben kisütjük. A töltelékeket rákenjük, összegöngyöljük, és tepsiben egymásra rakjuk. Olvasztott vajjal megöntözzük, 15 percig sütjük. Közben a málnát megtisztítjuk, megmossuk, és a konyakkal feltesszük főni, de csak annyira, hogy egyet rottyantsuk. A palacsintákat tálalótálra helyezzük, és közéjük halmozzuk a málnát. Kellemes pikáns ételt kapunk.
|