Rebarbaraíz
2008.09.07. 19:03
Hozzávalók 2 liter elkészítéséhez: 2 kg rebarbara, 1 kg kristálycukor, 3dl víz, 1 citrom, 1 dl rum, szalicil.
A megmosott és meghámozott rebarbarát darabokra vágjuk, fazékba tesszük, és vízzel, cukorral, a citrom szűrt levével sűrűre befőzzük. Folytonosan keverve addig főzzük, míg lekvársűrűségű nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a rumot és forrón az előmelegített üvegekbe töltjük, tetejét tartósítószerrel kezeljük, és celofánnal lekötözzük. Ha kihűlt, hűvös helyen tároljuk. Tojáshabot is készíthetünk vele. Piskótát is tölthetünk a vajjal kikevert rebarbarás krémmel. Tejszínnel dúsítva, mártásként is fogyaszthatjuk. Fagylalt alaphoz keverve, hidegen fagyasztva finom hűsítő.
|