Turbolya leves
2008.09.07. 18:56
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg turbolya, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, só, 1 zsemle.
A turbolyáról leszedjük a leveleket és alaposan megmossuk. Közben a vajjal és a liszttel rántást készítünk, melyet felengedünk forró vízzel, és simára keverjük. A turbolyaleveleket (mint a petrezselymet szoktuk) finomra megvágjuk és a levesbe hintjük, elkeverjük és felforraljuk. A tojássárgákat és a tejszínt simára keverjük. A forró levesből vékony sugárban öntünk a tejszínes tojáshoz, vigyázva, hogy ne menjen össze. Amikor a hőfokok megegyeznek, összeöntjük. Csak egyszer melegítjük össze. A zsemlét apró kockára vágjuk, szárazon megpirítjuk és a tálaló edényben lévő levesbe szórjuk. Igen kellemes aromájú leves.
|