Vadlibamell párolva
2008.09.07. 18:46
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg vadlibamell, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg zsír, egész bors, só, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg paradicsompüré, 2 dl száraz fehérbor, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 3 dkg liszt.
A megtisztított vadlibát vagy vadkacsát feldaraboljuk és mellét egyben hagyva füstölt szalonna csíkokkal megtűzdeljük. Lábosban zsíron a megtisztított apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, és beletesszük a megtűzdelt vadlibamellet, felöntjük száraz fehérborral, a megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, egész borsot, a zúzott fokhagymát hozzátéve, megsózzuk. Paradicsompürével, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult kivesszük a léből, óvatosan lefejtjük a csontról, felszeleteljük és újra eredeti formáját visszaadva, visszahelyezzük a csontra és tálaló tálra helyezzük. Ezzel egyidejűleg visszamaradt levét passzírozógépen átnyomjuk, kevés zsírból, lisztből világos rántást készítünk, berántjuk és a forralás után a húsra öntjük. Párolt rizst kínálhatunk mellé.
|