Kocsonyázott nyúl
2008.09.07. 18:45
Hozzávalók 4 személyre: 90 dkg nyúlgerinc, 15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg sonka, só, 1 csomó zöldpetrezselyem, 15 dkg sárgarépa, 5 dkg vöröshagyma, 5 dl száraz fehérbor, 2 dkg zselatin, 6 szem egész bors, 2 babérlevél.
A vadnyúl gerincet, füstölt szalonna csíkokkal megtűzdeljük és beletesszük egy lefedhető tepsibe, amelynek aljára vékonyra szeletelt sonka kövérjét rakunk. Hozzáadjuk a sót, a zöldpetrezselyem összekötözött, megmosott szárát, a megtisztított, hasábokra vágott sárgarépát, és a vöröshagymát, néhány szem egész borsot, babérlevelet és ráöntjük a száraz fehérbort. Az egészet puhára pároljuk a közepesen meleg sütőben. Kivesszük a húst, eltávolítjuk a csontot és szeletekre vágjuk. A tepsiben maradt levet leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, eltávolítjuk róla a zsírt, felmelegítjük átszűrjük, és a vízben feloldott zselatint hozzákeverjük, forralni nem szabad. A tálaló tálon ízlésesen elhelyezet hússzeletekre, öntjük a levet. Vigyázva, hogy szép átlátszó maradjon. Hűtőszekrénybe helyezzük, és amikor megdermedt, felkínáljuk.
|