Vadnyúl pástétom
2008.09.07. 18:43
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg nyúlhús, 10 dkg vaddisznó színhús, 10 dkg vaddisznómáj, 30 dkg füstölt szalonna, őrölt bors, 1 citrom, 5 tojássárgája, 3 dl tejfel, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 6 szem egész bors, 3 dkg vaj.
A vadnyúl húsához, hozzáadjuk a vaddisznóhúst, vaddisznómájat, és fazékba tesszük. A megtisztított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, hasábokra vágva hozzáadjuk. Egész borssal, sóval fűszerezett hideg vízben feltesszük főni. Amikor megfőtt, a húst lefejtjük a csontokról és húsdarálón mindaddig átdaráljuk, míg pépszerűvé nem válik. Utána késsel igen apróra vágott füstölt szalonnát, a tojássárgákat, a tejfelt, a szűrt citrom levet, őrölt borsot, kellő sót teszünk hozzá, és alaposan elkeverjük. A pástétomformákat vajjal kikenjük és beletesszük a masszát. Lassan forró vízbe téve, 60 percen keresztül főzzük. A főzőedényből kivéve, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a tálalótálra borítjuk úgy, hogy az alja legyen felül. Melegen is tálalhatjuk. Hűtés után, viszont langyos aszpikkal önthetjük le, és dermesztés után, hidegen kínálhatjuk.
|