Nyúlsaláta
2008.09.07. 18:42
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg nyúlhús, 5 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 15 dkg zellergyökér, 1,5 dl tartármártás, zellerzöld, 2 citrom, őrölt bors, só, 20 dkg cékla, 10 dkg ecetes uborka, 5 tojás, 1 evőkanál olívaolaj.
A tojásokat megfőzzük kemény tojásnak, lehűtjük és meghámozva félre tesszük. A vadnyúl két hátsó combját egy lábosban vajon és fél megtisztított reszelt vöröshagymán puhára pároljuk, kellően sózzuk. Utána a húst, amikor lehűlt, apró darabokra vágjuk. Egy edényben feltesszük főni a megtisztított zellergyökeret, a finomra megvágott zöldjének egy részét elkeverjük a tartármártással. Amikor a zeller gyökere megfőtt, apró kockákra vágjuk és elkeverjük az összevágott nyúlcombbal és a zeller zöldjével ízesített tartármártással, hozzáadva egy késhegynyi sót, őrölt borsot, egy evőkanálnyi olívaolajat és a szűrt citromlevet. Amikor jól elkevertük, egy üvegtálra helyezzük és köréje díszítésként főtt céklát, negyedekbe vágott főtt kemény tojást és apró kockákra vágott ecetes uborkát rakunk. Jégre tesszük és tálaljuk.
|