Szarvas krokett
2008.09.07. 18:41
Hozzávalók 4 személyre: ˝ kg szarvascomb, 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 5 dkg vöröshagyma, 2,5 dl tej, só, őrölt bors, 3 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg zsír.
A szarvas combot –melyet megtisztítottunk az inas, faggyús részektől- puhára főzzük és húsdarálón kétszer ledaráljuk. Egy lábasba, a vajjal, liszttel világos rántást készítünk, melyet felengedünk a tejjel, majd a megtisztított és reszelt vöröshagymával és sóval sűrűre főzzük. Amikor kellően besűrűsödött, hozzátesszük a darált szarvashúst, és az őrölt borsot, négy tojássárgáját és a tűzön jól elkeverjük, majd hűvös helyre téve kihűtjük. Amikor kihűlt, ujjnyi vastag és két ujjnyi széles szeleteket vágunk belőle, ujjnyi hosszúságban és henger alakúra formáljuk őket. Lisztben, tojásban, zsemlemorzsába forgatva, forró zsírban kisütjük. Vadmártásokkal kínálhatjuk, de illik hozzá a paradicsommártás is. Köretnek párolt rizst adhatunk.
|