Vaddisznófej saláta
2008.09.07. 18:40
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg kicsontozott vaddisznófejhús, 5 dkg mustár, őrölt bors, 1 citrom vagy 1 evőkanál ecet, 20 dkg cékla, 20 dkg savanyú uborka, só.
A vaddisznó fejét, melyről a bőrt lenyúztuk és orrcsontját, valamint alsó állkapocs csontját levágjuk- gondos megtisztítás után egy fazékba tesszük és addig főzzük, míg a hús a csontról le nem válik. Közben a céklát megfőzzük és megtisztítjuk. A húst kiszedjük a vízből és megvárjuk, míg teljesen kihűlt és vékony szeletekre vágjuk. Amikor a fejet feltesszük főzni, szokás szerint megsózzuk. Ezután egy evőkanálnyi mustárt, egy késhegynyi borsot, egy evőkanálnyi ecetet- vagy ennek megfelelő citrom levet téve hozzá, elkeverjük és üvegtálra téve, kockákra vágott céklával és savanyú uborkával díszíthetjük. Főtt kemény tojással is díszíthetjük.
|