Vadmalac pecsenye ropogósan
2008.09.07. 18:36
Hozzávalók 4 személyre: 1,40 kg vadmalac hús, só, majoránna, 1 dl sör, 10 dkg füstölt szalonna.
„Erre a célra nagyon jó az 5 hentesnél idősebb, de négy hónapnál fiatalabb vadmalac.” A vadmalac húst kizsigerelés előtt forró vízben megkopasztjuk és bőrét késsel alaposan, lemossuk. A külsőleg már megtisztított malacot a szokásos módon kizsigereljük. Az így megtisztított malacot sóval bedörzsöljük, és belsejét meghintjük majoránnával. A tepsibe helyezzük a húst és középmeleg sütőben sütjük. Közben néha bevagdalt, sörbe mártott szalonnával kenegetjük, amitől bőre fényes színt kap, és ropogóssá válik. Amikor a húsa átsült, kivesszük és húsvágó deszkán könnyű éles bárddal, feldaraboljuk. Párolt káposztával, és hagymás tört burgonyával kínálhatjuk.
|