Ráksaláta
2008.09.07. 18:29
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg rákolló (mirelit), 2 nagy tubus majonéz, 1 dl tejszín, 3 tojás, 1 citrom, 1 fejes saláta, ˝ csomó petrezselyemzöld, ˝ csomó kapor, só, szerecsendió, porcukor, mustár, worcester, ketchup, konyak.
A majonézt keverőedénybe tesszük, porcukorral, mustárral, citromlével, finomra vágott kaporral, petrezselyemzölddel ízesítjük. Jól elkeverjük, hozzáadjuk a rákhúst és az apró kockákra vágott főtt tojást. Lazán összekeverjük, ízesítjük sóval, konyakkal, ketchuppal, worcesterrel, és kevés reszelt szerecsendióval, majd hűtőszekrénybe helyezzük. Előhűtött üveg- vagy porcelántálon tálaljuk. A tál aljára fejessaláta leveleket helyezünk, erre halmozzuk a salátát, főtt tojáskarikával, citromszelettel, petrezselyem levelekkel díszítjük.
|