Veszprémi rucás káposzta
2008.09.07. 18:14
Hozzávalók: 1 kacsa, 1 kanál kacsazsír, 60 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 20 dkg császárszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, só, 1 csomó kapor
A kacsát feldaraboljuk, sózzuk, majd a zsíron hirtelen átsütjük, kivesszük és félretesszük. A zsírban átsütjük a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a finomra vágott kapor felével, beletesszük a megmosott savanyú káposztát és pár percig pároljuk. Visszatesszük a kacsát, a szalonnaszeleteket, a felkarikázott kolbászt és mintegy 3-4 dl vizet. Letakarva a sütőben puhára pároljuk. A kacsát tálra tesszük és köré rakjuk a tejföllel és a többi kaporral átforralt káposztát.
|