Pecsenyekacsa mandulával (Kínai)
2008.09.07. 18:09
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kacshús, 4 evőkanál olaj, őrölt gyömbér, 4 evőkanál olaj, 1 teáskanál cukor, 3 szál zöldhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, 10 dkg zöldborsó (mirelit), 10 dkg mandula, 2 teáskanál kukoricaliszt, 3 evőkanál alaplé, 1 dl fehérbor.
A kacsahúst kicsontozzuk és a csontot kevés vízben megfőzzük, só minden nélkül. A kacsahúst darabokra felvágjuk és gyömbérrel, sóval egy evőkanál olaj keverékébe jól megforgatjuk. Hagyjuk állni 30 percig. Forrósítsunk fel erős tűzön a maradék olajat egy vokban. Adjuk hozzá a kacsát és a megtisztított, centis darabokra vágott zöldhagymát, pirítsuk másfél percig. Tegyük bele a cukrot és a szójaszószt, pirítsuk még fél percig. Adjuk bele a megtisztított mandulát, és a zöldborsót, pirítsuk még egy percig. Oldjuk fel a kukoricalisztet a fehérborban és a leszűrt alap léből egy decivel. Öntsük a vokba, és sűrűsödésig kevergessük. Ezután még fél percig pároljuk. Forrón tálaljuk. Kínálhatunk mellé párolt rizst.
|