Fekete ribizlis csirkekocsonya
2008.09.03. 20:55
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirke, 10 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyemgyökér, 1 citrom héja, 8 szem feketebors, 5 gramm zselatin, só, 10 dkg fekete ribizli.
A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, és enyhén sózott hideg vízben, gyenge tűzön feltesszük főni. A megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a citromhéjat, a borsot és a fekete ribizli felét hozzáadjuk. Ha a hús megpuhult, levéből kivesszük, bőrétől, és a csontjától megtisztítva, szépen tálakra rendezzük, megszórva a maradék fekete ribizlivel. A sárgarépát is kivéve lehűtjük, majd vékony szeletekre (gyufaszál) vágjuk. Kevés hideg vízzel elkeverjük a zselatint és a leveshez öntve, egyszer átforraljuk, majd a tálakba a húsra merjük. Vigyázzunk arra, hogy a leves tiszta átlátszó legyen, mert a csirkének és a sárgarépának látszani kell. Hagyjuk kihűlni és megdermedni, majd hűtőbe téve tárolhatjuk egy napig. Előételként, rendezvényekre főételként is tálalhatjuk.
|