Rizskoszorús marhahús birsalma mártással
2008.09.03. 20:53
Hozzávalók 4 személyre: Birsalma mártás; 3 birsalma, 2 dl tejszín, 1 púpozott evőkanál liszt, 15 dkg cukor, szegfűszeg Marhahús rizskoszorúval; 50 dkg marhahús, 8 dkg rizs, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 2 tojás, 6 dkg mozzarella sajt, 4 dkg zsemlemorzsa, 2 dl húslé (kockából).
A marhahús elkészítése: A sovány marhahúst, nem túl nagy kockákra vágjuk. A rizst húslével, sóval, apróra vágott, tisztított hagymával és vajjal puhára főzzük; elkeverjük a reszelt sajttal és a tojásokkal, kevés reszelt sajtot és tojást meghagyva. Közben a húst is megfőzzük sós vízben. Gyengén kivajazott serpenyőbe tesszük a leszűrt puha húst, rákenjük a rizst, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, megkenjük a tojással, zsemlemorzsával is megszórjuk, és meglocsoljuk olvasztott vajjal. Kevés húslevet aláöntve sütőben szép barnára pirítjuk. Birsalma mártás; a birsalmákat megtöröljük, meghámozzuk, és apró kockára vágjuk a magház nélkül. Feltesszük annyi vízzel, hogy ellepje, szegfűszeggel és cukorral ízesítjük. A tejszínt egy púpozott evőkanál liszttel simára keverjük és a megfőtt birsalmára, szűrjük úgy, hogy ne legyen csomós. Felforraljuk. Melegen tálaljuk külön mártás tálban.
|