Feketeribiszke hamis polentán
2008.09.03. 20:51
Hozzávalók 4 személyre: 2 dl tejfel, 3 tojás, 15 dkg liszt, só, 5 dkg vaj, 20 dkg feketeribiszke, 10 dkg kristálycukor, 1 dl vörösbor, ˝ citrom.
A ribiszkét megtisztítjuk, megmossuk és leszemezzük. Kevés víz hozzáöntjük a bort és a cukrot, beletesszük a feketeribiszkét és lassú tűzön puhára főzzük, majd félre tesszük. Elkészítjük a polentát; a tejfelt a tojássárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót. Végül a tojások keményre vert habját, lazán beleforgatjuk, hogy ne törjön össze. Formába öntve, vízgőzbe téve, középmeleg sütőben megpároljuk. A formából kiborítva, olvasztott vajjal vékonyan megkenjük. Ízlésesen ráöntjük az áfonyamártást, citrom szeletekkel díszítjük. Főételek után, tea mellé adhatjuk fel.
|