Sajtos tonhal vele sült burgonyával
2008.09.03. 20:44
Hozzávalók: 60 dkg tonhal, 60 dkg kisméretű burgonya, 4 dl tejföl, 10 dkg reszelt ementáli sajt, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál currypor, ízlés szerint őrölt fehér bors és só.
A haldarabot négy szeletre vágom. Bedörzsölöm sóval, borssal és curryporral. Kisebb tepsit kiolajozok. A fűszeres halszeleteket lisztben megmártom. A burgonyát meghámozom és félbevágom. Elkészítése: a kikent tepsibe teszem a burgonyát, megsózom és a tejföl felével lelocsolom. Alufóliát borítok rá, és az előmelegített, forró sütőbe teszem. Körülbelül 30 percig erős lángon sütöm, majd a fóliát leszedem. A lisztes haldarabokat a burgonyák mellé rakom. A megmaradt tejfölt összekeverem a megmaradt liszttel, zúzott fokhagymával, borssal, curryporral és sóval. A keveréket a burgonyára öntöm és a reszelt sajtot rászórom. Fedetlenül visszateszem a sütőbe és közepes lángon addig sütöm, amíg szép sárgásbarna kéreg nem sül a tetejére. Közben néhányszor meglocsolom a saját mártásával.
|