Rácponty
2008.09.03. 20:42
Hozzávalók: 60 dkg ponty, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika, 40 dkg héjában főtt burgonya.
Egy edénybe olajat öntünk, majd beletesszük a felkarikázott, héjában főtt burgonyát, rá vékonyra szeletelt paradicsomot, paprikát, hagymát szórunk. A halszeleteket megmossuk, fokhagymával bedörzsöljük és a zöldségekre tesszük. A tetejét megszórjuk apróra vágott szalonnával és letakarva 15 percig 500 W-on sütjük a micróban. Az edényt kivesszük, a halat tejföllel meglocsoljuk, majd a tetejére pirospaprikát szórunk és a sütőbe visszatéve 5 percig 500 W-on sütjük a micróban.
|