Pontyszeletek túrótésztában sütve
2008.09.03. 20:40
Hozzávalók: 1 db ponty (kb. 1,50 kg), 30 dkg túró, 25 dkg liszt, 4 db tojás, 5 dl tej, 2 dkg só, 5 dl olaj.
A pontyot megtisztítjuk, fejét levágjuk, belét eltávolítjuk és kifilézzük.
Szeletekre vágjuk a filéket, sózzuk és hűtőbe tesszük. A túrót szitán áttörjük, hozzáöntjük a tejet, belekeverjük a tojásokat, illetve a tojások sárgáját és a lisztet. A tojások fehérjét habbá felverve adjuk a masszához. A halszeleteket lisztbe forgatjuk, belemártjuk a túrómasszába, majd forró olajban mindkét oldalát piros-ropogósra sütjük. Tálaláskor köretként majonézes burgonyát adhatunk hozzá.
|