Lerakott harcsa
2008.09.03. 20:36
A megtisztított halat nagyobb darabokra vágjuk és kevés sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt, bőrét, szálkáit, zsírját eltávolítjuk és a halhúst apróbb darabokra vágjuk. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, megsózzuk, elkeverjük 5 dkg reszelt sajttal és egy evőkanál hagymával. Egy tűzálló edényt kikenünk vajjal, teszünk bele egy réteg burgonyapépet, erre egy sor karikára vágott zöldpaprikát, leöntjük 2-3 evőkanál tejföllel, rárakjuk a halat, beborítjuk burgonyával, meghintjük reszelt sajttal, megöntözzük a tejföllel és rámorzsoljuk a megmaradt vajat, sütőben fél óráig sütjük. Fejes salátával tálaljuk.
|