Parajpuding (rengeteg ásványi anyagot tertalmaz)
2008.09.03. 19:47
Hozzávalók 4 személyre: 4 szikkadt zsemle, 2,5 dl tej, 4 dkg vaj, 2 tojás, 2 szétnyomott fokhagymagerezd, 6 evőkaná parajkrém, 1 tk sütőpor, 1 tk só, késhegynyi bors.
A zsemléket kockákra vágom, forró tejjel leforrázom, pár percig pihentetem, majd simára keverem, beletéve a parajt . A vajat a tojássárgájával habosra keverem, összekeverem a zsemlés masszával és hűlni hagyom. Belekeverem a sütőport és a többi fűszert, majd végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát egy kizsírozott, kimorzsázott pudingformába töltöm és 1 órán át vízfürdőn főzöm a sütőben, közepes alsó lánggal. Melegen-hidegen is fogyasztható, tojásos csirkemell, tojásomlett illik mellé.
|